2011. január 26., szerda

Zebratorta

Hozzávalók (1 db tortához)

5 db egésztojás
12 g sütőpor
250 g porcukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
4-5 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj

1. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk

2. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük

3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat.

4. A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk.

5. Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót, és a fahéjat, majd összekeverjük.

6. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni!
Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.

7. Ezt követően kb 50 percig sütjük, 165 C fokon.
A végeredmény egy belülről is nagyon látványos és ízletes sütemény lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...