2012. február 6., hétfő

vasárnapi

A vasárnapi menü:

leves,
rántott hús és
krumplipüré volt.

A szoc.rendszerben anno vasárnap dukált ilyen "ünnepi" ebéd,mert anyu nem főzött hétköznap. Ezért ezt a kaját nálunk csak vasárnapinak nevezzük :). Ilyenkor mindenki tudja, hogy ez husilevest, rántott cs.mellet és krumplipürét takar, persze csemege ubival :).

Most a leves zacskós volt, szégyen, nem szégyen, de néha alakul így.
A krumplipürébe én a főtt,tört burgonyán kívül tejfölt,
margarint,
sót, borsot, petrezselymet, ill.
tejet teszek, anyósom fakanállal még jól fel is veri, ezért ott felvert krumplinak hívják.

A rántott hús:
a cs.mellet sózom, borsozom, aztán panírozom (liszt, tojás, zsemlemorzsa, ill. szezámmagos zsemlemorzsa-én a szezámos panírt szeretem), forró olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...