2011. március 20., vasárnap

sült hús


Ez az egyik legegyszerűbb, legjobb, legfinomabb hús a rántott hús után, előtt, mellett :D.

Lapockából szoktuk általában csinálni, kb. centiméteres szeletekre szoktam vágni vagy ha jó a hentes, akkor felvágja szeletekre csak van, amikor vastagabbra vágja, ilyenkor klopfolok a szeleteken.

Előző nap sózom, borsozom a husikat, mustáros olajba bepácolom és magyaros fűszerkeverékkel megszórom, így hagyom érlelődni.

Másnap pedig tepsibe, rá az üveges lecsó (attól függ, hogy mennyit csinálunk, hogy kell-e rá egy üveg vagy nem, ált. egy kg húshoz kell az egész üveg). Egy szeletre teszek a paprikából meg levet öntök rá. Plusz egy kis víz, alufóliával letakarom és így csücsül a forró sütőben egy órát, majd leveszem róla a fóliát és készre sütöm, közben fordítgatom.

Ha nem felejtem el, akkor krumplit is teszek hozzá, így még jobb lesz. A krumpli is átveszi a lecsós hús ízét, isteni.


4 megjegyzés:

  1. Jövő hónapban megyek barátnőm, ilyet csinálsz nekem? De a fiúk nem szeretik, én viszont imádom :$

    VálaszTörlés
  2. persze, ez volt az egyik ötlet, a fiúknak meg bolognai :D

    VálaszTörlés
  3. Teljesen jó de leves legyen ám a kiskorúnak :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...