2011. március 26., szombat

pár tuti tipp háziasszonyoknak

Akár kezdőről legyen szó, akár olyanról, aki sokat gondolkozik, hogy nem tudja, hogy mit főzzön.
Először is vezessünk egy naptárt, hogy mikor mit főztünk.
Én két napra főzök, hogy legyen egy szabad napom :D.

A védőnőm adott még egy jó tippet:
legyen a héten főzelékes nap,
legyen egy tésztás nap,
legyen egy egytál ételes, rakottas nap,
legyen egy leveles nap (mondjuk vmi édességgel),
legyen egy krumplis nap,
legyen egy rizses nap.

Mivel mi annyira nem szeretjük a rizst, két hetente rizses nap, ill. májas nap.
Nagy részt két napra főzök, nálunk ez két napra való, így ha jó vagyok, akkor két hétre megvan a menü.

Pl. a héten volt két nap tejszínes gombás tészta, rakott cukkini, fűszeres mustáros máj.
Tervben van leves holnapra...csak még nem tudom milyen.

Jövő 7en lesz hétfőn, nem tudom keddre jut-e tortellini, ha nem valószínűleg krumplibaba, lesz valami főzelék sült hússal.

Vagy ha gondolok egyet, akkor pl. eszembe jut, hogy hoppá máj vagy rizs régen volt, akkor csinálok olyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...