2011. december 23., péntek

karácsonyi menü

Amit anyu hozott:

diós, mákos beigli
mézeskalács
sós tallér.

Ami ma készült:

franciasaláta,
húsos káposzta.

Ami lesz:

csirkemell őzgerincben

Franciasaláta:

zöldségek: krumpli (1-2 db), répa(2-3 db) (kis kockákban), zöldborsó (2 marék);
3-4 főtt tojás,
egy db alma kis kockákban,
majonéz, mustár, tejföl, só, bors.

Egy nagy pohár tejföl 2/3-t szoktam összekeverni 3-4-5 ek. majonézzel, 1 ek. mustárral. A mennyiségtől és az ízléstől függ mennyi kell bele, ill. só, bors.
A főtt tojás sárgáját ebbe beletöröm, aztán mehet bele az alma és a kihűlt zöldségek (ezek mennyiségét nem tudom, mindig hasraütés szerűen, ill. szemre készítem), ill a tojásfehérje szintén kisebb kockákra vágva.
Jó, ha fél vagy akár egy napot is pihen a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...