2012. január 29., vasárnap

piskóta tejszínhabos csoki pudinggal


Apró tojásaim voltak, ezért 7 db-ból lett piskóta.

A piskótát azért szeretem,mert finom,könnyű és nem kell hozzá könyv, mert a hozzávalók rém egyszerűek :), ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor.
1. tojásokat szétválasztani
2.én itt felverem a fehérjéket jó kemény habbá
3. tojássárgákhoz itt 7 kanál cukor, jól felverni,
4. tojássárgájához a 7 kanál liszt, amit kevés sütőporral elkeverek.
5. a jól elkevert lisztes-cukros-tojássárgás masszához a felvert fehérjehab,
szépen elkeverni, majd sütőpapíros tepsibe és nem túl forró sütőben ált. 20 per alatt kész.

A krém:

1 cs. csoki pudingot elkeverni 1 dl hideg tejben, 2 dl tejet tűzhelyen melegíteni lábosban, majd bele a pudingos tej,3 ek. cukor és 1-2 ek. kakaópor, jó sűrűre főzni, bele kis margarin, hűlni hagyni. Közben tejszínhabot verni (Meggel habalap). Majd a pudingot elkeverni a habbal és kész is a finom töltelék vagy krém, attól függ hová kerül,bele vagy tetejére.
Most nekem a piskóta tetejére került, de torta tölteléknek is tökéletes, akkor dupla adag kell.

A süti nem kiállítási darab lett, de amilyen csúnyácska, annyira finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...