2012. január 4., szerda

sajtos puffancs


A Délmagyarország c. napilap Családi receptkönyv c. kiadványából való ez a recept.

Hozzávalók:

3 dl tej,
8 dkg margarin,
15 dkg liszt,
15 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
1 kk. só.

Forraljuk fel a tejet a margarinnal és a sóval. Utána takarékra vesszük és belekeverjük a lisztet. Ha összeállt, kicsit hűlni hagyjuk és belekeverjük egyenként a tojásokat és a sajtot. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk két kanál segítségével, 20 percig pihentetjük és megsütjük (180 fokon 20-30 perc).

Nem gondoltam, hogy ebből:

ilyen lesz és ehető és finom :):

Kiegészítés és megjegyzés, hogy legközelebb hogy fogom csinálni:

1. füstölt sajtot is teszek bele
2. több sót
3. kis hagymát (vöröset és fokhagymát)
4. különválasztom a tojásokat mint az ördög pirulánál (http://bogireceptjei.blogspot.com/2011/04/ordog-pirula.html), a felvert tojásfehérjehabbal szerintem nagyobb és szebb lesz, de majd kiderül.
5. borsot is teszek bele.

Amúgy finom, érződik a sajt, és puha, sőt salátával egy könnyű vacsinak tökéletes. Mi sült krumplival ettük ma.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...