2011. április 25., hétfő

ördög pirula

avagy főtt fánk

Hozzávalók:
3 dl tej,
3 dl liszt,
3 tojás,
pici só,
2 ek. cukor,
kk. szódabikarbóna

A tejet feltesszük főni a cukorral és a szódabikarbónával. Ha felforrt, akkor lassú tűzön óvatosan hozzáadjuk a lisztet és jó sűrűre főzzük. Anyum még ilyenkor, melegen adja hozzá a tojásokat. Az én receptem szerint ki kell hűteni és utána kell hozzákeverni a tojássárgájákat, majd a felvert tojásfehérje habot.

Nem túl forró, bő olajban lassan kell fedő alatt sütni, hogy szépen megnőjenek, majd megfordítjuk, a másik oldalát már nem kell fedő alatt sütni. Papírtörlőn lecsepegtetjük az olajat és kakaós vagy fahéjas cukorba beleforgatjuk, de ehetjük lekvárral is vagy csak porcukorral.

Melegen, frissen jó.

Kisülve:
És kakaóba forgatva:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...