2011. április 23., szombat

nagyi sok órás sütije :D: Francia mákos


Két mézes lap kell hozzá, alulra, ill. felülre, középre pedig egy mákos piskóta.

Mézes lap:
gáz tepsi hátulján sütjük.
20 dkg porcukort, 3 ek. mézet, 5 dkg vajat, 2 egész tojást gőz felett összeolvasztjuk, kikavarjuk, hozzáadunk 50 dkg lisztet, 1 kk. szódabikarbónát, összegyúrjuk, két lap jön ki belőle. +2-3 ek. tej
A tepsit zsírozzuk, lisztezzük, 31x39-es tepsibe.

Piskóta:
6 tojás, 8 ek. kristálycukor, 6 kanál víz, 8 kanál liszt, 2 ek. sütőpor, 2 dl mák (nem kell megdarálni), nagy tepsiben sütjük. (Nekem ez a mákos része nem jött be, szóval vagy kihagynám a mákot vagy kevesebbet tennék bele).

Krém:
3 tojás sárgája, 1 vanília, 15 dkg porcukor, 1+fél margarin (anyu csak 250 g-t raktott bele).
Habosra keverjük.
Megfőzünk 7 dl tejben 2 csomag vanília pudingport (a por egy részét hideg tejben elkeverni), kihűlés után összekeverni.

Aztán összerakjuk a sütit.
mézes lap
krém
piskóta
krém
mézes lap
krém

1-2 ek. kristálycukorban megpirítunk 10 dkg darabos diót, kihűtjük és rászórjuk a sütire, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk és voilá:


2 megjegyzés:

  1. Tegyél szelet képet is (ha van még) had lássuk milyen bellülrőlis...

    VálaszTörlés
  2. elalszik a gyerek, teszek, csak addig nem akarok belőle enni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...