2011. január 26., szerda

májas bucik

Szalonna nem volt itthon, így csak megpirítottam a májat és azt tettem a buciba, jó volt így is. Két hetente megpróbálok májat csinálni, így már untuk a májat főtt krumplival, a májas rizottó, a májat krumplipürével.


Hozzávalók a tésztához :

25 dkg liszt,

1 kis doboz kefír fele,

1 nagyobb méretű főtt burgonya,

1 evőkanál olaj,

0.5 dl tej,

2.5 dkg élesztő,

1 kiskanál só

25 – 30 dkg megtisztított csirkemáj,

bacon ( Kb. 12 – 14 szelet )

A lekenéshez : 1 db tojássárgája


A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve

Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.


Közben elkészítjük a tésztát. A főtt burgonyát törjük össze.

A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra ( kb. fél cm vastagságúra) és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.

A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kis kör alakú tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és helyezzük a muffin tepsibe. Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből, a végén a maradék tésztánál fel tudjuk használni. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 170 - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan színt kaphat, eléghet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...