2011. január 26., szerda

Boci szelet

Ez a mennyiség egy nagy tepsire elég, én csak a felét csináltam meg, hármónknak az is elég volt pár napig.


Hozzávalók a kakaós tésztához :

18 dkg liszt,

15 dkg kristálycukor,

4 tojás,

1 dl tej,

1 dl olaj,

3 evőkanál kakaópor,

1 cs. sütőpor

Túrós részhez : 50 dkg túró, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliáscukor, 5 dkg búzadara, 1 citrom héja

Elkészítés : A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.

A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a van.cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

Egy közepes méretű tepsibe ( nekem 31 * 23 cm volt ) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.

Előmelegített sütőben, lassú tűzöm, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.

Egy nagyon – nagyon finom, könnyű túrós sütemény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...