2011. január 26., szerda

Sajtos- tejfölös p.mell

Fél kg húsból csináltam és 20 dkg sajtból, de így is finom volt.


Hozzávalók :

kb. 80 dkg pulyka vagy /csirkemell filé,

40 dkg trappista sajt,

1 nagy dobozos tejföl,

1 db kinyomós ömlesztett sajt,

3 evőkanál liszt,

só, vegeta, bors, petrezselyem,

1 nagy fej vöröshagyma.

A húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, esetleg pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felaprítjuk és pici olajon megpároljuk. Tegyük rá a húst és szintén pároljuk, majd süssük készre.

Tűzálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a hagymás húst, egyengessük el, hogy mindenhová jusson.

A tejfölhöz adjunk 3 evőkanál lisztet, reszelt sajt kb. felét, vegetát, borsot. Keverjünk bele egy kinyomós ömlesztett krémsajtot, és ezt a masszát öntsük a húsra és fedjük be a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...