2011. január 26., szerda

Halfilé fűszeres sajtmártásban

Hozzávalók : 80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé, só, őrölt fehér bors, 6 – 7 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 10 dkg fűszeres krémsajt, finomra vágott kapor és petrezselyem

A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés : a halat sózzuk, megborsozzuk.

Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.

A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük.

A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...